Novosti (UKITS)

UKITS // Online predavanje

Napisao/la Antonija Čelan on .

U četvrtak, 23. studenog u 13.30 sati nas očekuje prvo on-line predavanje u organizaciji Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split, pod naslovom: Electrical capacitance tomography and its industrial applications koje će održati prof. Wuqiang Yang sa Sveučilišta u Manchesteru (Dept. of Electrical and Electronics Engineering).

Profesorovo istraživanje usmjereno je na električnu kapacitivnu tomografiju (ECT) i njenu industrijsku primjenu. Objavio je dosad preko 400 publikacija, uključujući i dvije knjige "Sensor Array" i "Imaging Sensor Technoligies and Applications", a nositelj je i 10 patenata. Cjelovita biografija je dostupna na https://research.manchester.ac.uk/en/persons/wuqiang.yang

   

Električna kapacitivna tomografija predstavlja inovativnu tehniku kojom je moguće vizualizirati strujanje u višefaznim sustavima. ECT je moguće primijeniti za analizu:

  • strujanja nafte i plina u naftovodima,
  • raspodjele veličina kapljica u separatorima,
  • strujanja u sustavu plinovito-čvrsto u pneumatskim transporterima i ciklonima,
  • strujanja u fluidiziranom sloju, uključujući i sušenje u fluidizacijskim sušionicima.

Mogućnosti primjene ECTa su široke, stoga vas sve pozivam da se pridružite ovom predavanju u virtualnom obliku, na Zoom platformi. Podatci za pristup su u nastavku:

Topic: Wuqiang Yang's Personal Meeting RoomJoin Zoom Meeting: https://zoom.us/j/3432538923Meeting ID: 343 253 8923Passcode: umist

Predavanje će biti snimano. Link na snimku će naknadno biti podijeljen.

doc. dr. sc. Antonija Čelan

predsjednica Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split