Natječaj za Holcimovu stipendiju "Ostavi trag" za akademsku godinu 2023./2024.

Napisao/la Anđela Jurić on .

Poštovani studenti,

Holcim Hrvatska pokreće natječaj za dodjelu stipendija!

Kroz ovaj program stipendiranja i praksi, odabrani studenti će imati priliku stjecati iskustvo rada u Holcimovoj tvornici cementa u Koromačnom ili na drugim lokacijama tvrtke. Tijekom trajanja stipendije, studenti će raditi s mentorima na osobnom razvoju, primati godišnju stipendiju, te nakon završetka fakulteta imati mogućnost zaposlenja u struci u Holcimu.

Rok za predaju prijava je 17. prosinca 2023., a prijave se podnose putem linka HireVue.

Detalje o natječaju možete pronaći ovdje.
   
Oglas


Inženjeri u prirodi na Marjanu 26.11.

Napisao/la Anđela Jurić on .


IMG 20231123 WA0002 1 copyPozivamo sve studente (i djelatnike fakulteta) te one koji se tako osjećaju na druženje, upoznavanje i istraživanje Marjana u nedjelju 26. studenog.

Tura kreće sa vrata Marjana (Spinut) u 11 sati. Ponesite sa sobom udobnu obuću, toplu odjeću, fluid po izboru, a dobrodošli su i kućni ljubimci. 

Neka vam ova nedjelja ne bude samo za brigu o kolokvijima i odmaranje već je optimizirajmo zajedničkim druženjem. 

                   Vaš Studentski zbor i studenti!

3rd European Congress on Chemistry and Applied Sciences

Napisao/la Anđela Jurić on .

Europski kongres o kemiji i primijenjenim znanostima održat će se 24. i 25. lipnja u Amsterdamu, Nizozemska. 

Sve informacije o Kongresu možete vidjeti na sljedećem linku: Conference informations

Pozivamo sve zainteresirane da se jave putem sljedećeg linka: Chemisty Congress 2024

Bradata aukcija u Restoranu Kampus 16. 11. 2023.

Napisao/la Anđela Jurić on .

bradata aukcija copy „Bradata aukcija“ je netipična humanitarna akcija koja je započela u Splitu i prošlogodišnji je rekorder u RH po iznosu sakupljenih sredstava, među individualno organiziranim akcijama. Dio je globalne akcije Movember i promovira važnost edukacije o brizi za muško zdravlje i prevenciji karcinoma testisa te drugih malignih oboljenja.

Za studente organiziraju besplatnu edukaciju o važnosti brige o zdravlju, zato ne propustite doći u Restoran Kampus u četvrtak 16. studenog u 21h kao znak podrške Županijskoj ligi protiv raka - Split

Ulaz za sve studente je besplatan!


12 MINUTA ZA 3 ŽIVOTA - Informiraj se o darivanju krvi i spasi nekome život

Napisao/la Anđela Jurić on .


GDCK Split Sveučilište
Sveučilište u Splitu, Gradsko društvo Crvenog križa Split i Zavod za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Split pokreću promotivne akcije kako bi se mladima približio i osvijestio humani čin darivanja krvi.Želja je među studentima pobuditi želju za pomaganjem drugima i motivirati ih da u što većem broju postanu darivatelji. Osiguravanje dostatnih količina krvnih pripravaka, splitskom KBC-u omogućava nesmetan rad, bez straha da bi moguće nestašice krvi mogle ugroziti održavanje predviđenih operativnih zahvata i time potencijalno ugroziti ljudske živote.

Promotivne akcije će se održavati tijekom čitave akademske godine na Kampusu te će biti postavljeni promotivni štandovi na kojima će svi zainteresirani moći provjeriti mogu li biti potencijalni darivatelji. Provjerit će krvni tlak i razinu hemoglobina te u razgovoru s liječnikom i mladim volonterima dobiti odgovore na sva pitanja koja imaju vezano za darivanje krvi.

Samo 12 minuta je potrebno kako bi se spasila 3 života, zato pozivamo sve naše studente da se pridruže prvoj promotivnoj akciji koja će se održati u petak, 10. studenoga u vremenu od 11 do 13 sati u atriju Sveučilišne knjižnice!

Dođite i provjerite možete li i vi biti darivatelj krvi i tako nekome spasiti život! Darivanje krvi je najhumaniji čin, a osim što pomažete osobama kojima je krv potrebna, pomažete i svom zdravlju, jer mnogo je benefita za darivatelje.

Vidimo se!