Natječaj za stipendije francuske vlade 2021./2022.

Za akademsku godinu 2021./2022., francusko Ministarstvo Europe i vanjskih poslova nudi stipendije za studij i stručno usavršavanje u Francuskoj za redovite i izvanredne studente hrvatskih visokih učilišta, upisane na diplomske studije ili integrirane sveučilišne studije svih studijskih programa, uz iznimku studenata francuskog jezika i književnosti.
Više na Stipendije francuske vlade 2021./2022.

Online Erasmus info dan za stručnu praksu

Povodom natječaja za mobilnost u svrhu Erasmus+ stručne prakse pozivamo sve zainteresirane studente da nam se pridruže na Erasmus info danu, koji ćemo održati putem Zoom aplikacije.
Erasmus info dan održat će se u četvrtak, 11. ožujka 2021. u 10 h.
Info danu je moguće pristupiti u navedenom terminu preko sljedeće poveznice https://us02web.zoom.us/j/82291133503

Ana Ćosić
Voditeljica Odjela za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju / Head of International Relations Office
Erasmus koordinatorica / Erasmus coordinator
Sveučilište u Splitu / University of Split

Studentski digitalni HUB - “Digitalni alati u učenju i virtualnoj suradnji”

Studentski digitalni HUB vizualPoduzetnički centar Split zajedno sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu, u sklopu projekta “Studentski digitalni HUB”, pripremili su novi set radionica i edukacija za studente i mlade.
Ožujak nam donosi novu temu mjeseca - “Digitalni alati u učenju i virtualnoj suradnji”. S obzirom da se još nalazimo u vremenu kada se većina aktivnosti održava online i u virtualnom okruženju, održati će se sljedeće edukacije:

  • 10.3. u 17 h, “Virtualna suradnja i komunikacija - Office 365, 1. dio” u kojoj će Gabrijela Vratarić, voditeljica prodaje u tvrtki CITUS d.o.o. dati pregled dostupnih aplikacija u paketu “Office 365”, prava korištenja za studente, aplikaciju OneDrive kao platformu za dijeljenje i pohranu podataka, MS Teams te ostale programe iz paketa.
  • 12.3. u 18:00 h, “Virtualna suradnja i komunikacija - Office 365, 2. dio” u kojoj će studenti iz Studentskog poduzetničkog inkubatora održati praktičan pregled i korištenje MS Teams platforme
  • 16.3. u 17:00 h, “Rad na daljinu i digitalni alati, 1. dio” u kojem će Tamara Ilić iz coworkinga The Works dati pregled popularnih alata za suradnju i rad na daljinu.
  • 18.3. u 17:00 h, “Rad na daljinu i digitalni alati, 2. dio” u kojoj će polaznici kroz rad u grupama okušati se na praktičnim zadacima i radu u alatim potrebnim za rad i suradnju na daljinu.
Svi polaznici koji prođu edukacije iz određenog područja dobit će potvrdu za sudjelovanje u vidu digitalno potpisane vjerodajnice sukladno EU Akcijskom planu za digitalno obrazovanje (2021.-2027.).
Projekt “Studentski digitalni HUB” je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije, a provodi se kroz cijelu 2021.godinu.

Od 1. ožujka besplatna studentska linija od Spinuta do Kampusa

Od 1. ožujka splitski studenti moći će se besplatno voziti posebnom linijom koja će voziti na relaciji od Spinuta do Kampusa: Spinut-Matoševa-Domovinskog rata-Vukovarska- Bruna Bušića - Matice Hrvatske te u povratku na relaciji Kampus-Spinut: Matice Hrvatske (Kampus) – Velebitska – Solinska – Domovinskog rata – Hrvatske mornarice – Kaštelanska -Spinut. Prilikom ulaska u autobus, student će biti dužan pokazati studentsku iskaznicu (iksicu) kojom dokazuje status studenta Sveučilišta u Splitu, a planirano je šest polazaka dnevno.