Ante Kušurin i Tom Stallard, inženjer McLarena, održat će predavanje za splitske studente

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Poštovani,

nažalost vas obaviještavamo da se iz poslovnih razloga Ante Kušurin neodgodivo morao vratiti iz Londona u New York te neće biti s nama u petak u Splitu na predavanju “Kako sam doveslao do najveće tech investicije u Hrvatskoj”.Dakle, predavanje nećemo održati za vrijeme regate već samo odgoditi za drugi datum, koji objavljujemo pravovremeno. 

Što se tiče glavnog dijela meetupa u subotu - sve ostaje po predviđenom programu. Tom Stallard, glavni inženjer McLaren F1 tima čeka vas na predavanju, kao i ostali olimpijci raznolikih i uspješnih karijera na panel diskusiji.

Vidimo se 14. svibnja u 9:30h u Spinit inkubatoru!

Unaprijed hvala na razumijevanju i lijep pozdrav.U tjednu i organizaciji Međunarodne regate Sv. Duje, FESB i Spinut inkubator 13. i 14. svibnja postat će središte okupljanja studenata, sportaša, alumni zajednice, poduzetnika, IT-jevaca i zaljubljenika u startup-e na drugom meetup-u “Sports shaping careers - Lessons from the boat”.
Bivši vrhunski veslači i osvajači brojnih olimpijskih i svjetskih medalja, a danas uspješni inženjeri u McLarenu, investitori u tech i energetskom sektoru te direktori investicija okupljenima će podijeliti svoje tajne uspjeha u oba svijeta - sportskom i poslovnom, naučiti nove vještine te razmijeniti znanja i iskustva. Cilj je potaknuti studente na razmišljanje o budućim karijerama, pomoći u razvoju vještina i specifičnih tehničkih znanja te podržati bavljenje sportom.
Ideja iza Meetup-a
Kroz 20-godišnju tradiciju Međunarodne regate Sveti Duje, izmijenale su se generacije i generacije vrhunskih europskih veslača, a neki od njih nastavili su dolaziti i nakon sportske karijere. Zajedničko im je to da su oni obično stručnjaci i profesionalci u mnogim područjima te imaju zanimljive pa čak i neobične karijere.
A kako je jedan od glavnih ciljeva Regate Sv. Duje povezivanje - veslača i društva, bivših i sadašnjih studenta, lokalnog i međunarodnog - tako je došla ideja da regata postane platforma koja povezuje amaterski sport (osobito veslanje), profesionalne karijere i poslovni svijet. Iz te je ideje prošle godine nastao MeetUp “Sport shaping careers” s naslovom “Lessons from the boat”.
U prvom ‘pandemijskom’ izdanju imali smo prilike čuti veslačke legende Oxforda i Cambridgea, zlatne olimpijce, a danas uspješne direktore, mentore i poduzetnike koji su podijelili sve naučene lekcije na sportskim, ali i poslovnim putevima.
Program 2022

FESTIVAL ZNANOSTI Splitski AIESEC organizira predavanje 'Životni ciklus upravljanja projektima'

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

AIESEC Split u okviru ovogodišnjeg Festivala znanosti kojemu je tema 'Život' organizira predavanje 'Životni ciklus upravljanja projektima'. Održat će se u četvrtak, 5. svibnja, s početkom u 18 sati u prostorijama udruge na splitskom Ekonomskom fakultetu.

Voditelji su ove aktivnosti: Frane Bešker (predsjednik AIESEC-a), Vedran Horvat (bivši predsjednik AIESEC-a) i Anamaria Mikulić (potpredsjednica AIESEC-a za Business Development). 

Frane Bešker istaknuo je kako kroz opuštenu atmosferu u njihovim prostorijama zainteresiranim sudionicima žele predstaviti što je to uopće projekt i koje karakteristike treba imati, koje su definicije projekta, koje su faze životnog ciklusa projekta te kako uspješno upravljati projektima. Napomenuo je kako će kroz predavanje predstaviti projekte AIESEC-a u Splitu te je posebno istaknuo kako svaki projekt pokriva barem jedan od 17 globalnih ciljeva održivog razvoja UN-a. Tvrdi kako je AIESEC uvijek bio pionir u mnogo čemu, pa tako i u promicanju ciljeva održivog razvoja te ga veseli što je sada zajedničkim radom svih udruga, studentskih zborova, fakulteta, profesora, studenata i uprave, naše Sveučilište zauzelo 401.-600. mjesto na listi Times Higher Education Impact rangiranja koja mjeri doprinos institucija visokog obrazovanja globalnim ciljevima održivog razvoja, što predstavlja porast za 400 mjesta na ljestvici. 

Najava edukacija o UN Ciljevima održivog razvoja kroz projekt AktivniST

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

U sklopu projekta AktivniST u organizaciji Poduzetničkog centra Split i Studentskog poduzetničkog inkubatora provode se ciklusi edukacija o UN Ciljevima održivog razvoja kroz koje će se ugostiti razni stručnjaci iz privatnog sektora, javnog sektora i neprofitnih organizacija koji će na primjeru svojih projekata i aktivnosti predstaviti kako oni doprinose, a kako svi mi to možemo doprinijeti, ostvarivanju UN Ciljeva održivog razvoja unutar područja u kojem djeluju i posluju. Cilj ciklusa edukacija je približiti mladima načine kako kroz poduzetništvo i društveni angažman možemo doprinijeti ostvarivanju UN ciljeva održivog razvoja do 2030. godine te ih potaknuti na aktivno građanstvo i doprinos rješavanju problema lokalne zajednice.
U svibnju nas očekuju dvije edukacije:

Poziv na sudjelovanje - LEAP Summit

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Pratiš novosti iz svijeta tehnologije i poduzetništva? Zanimaju te digitalne vještine i novi trendovi u marketingu? Želiš ili već jesi pokrenuo/la nešto svoje i zanima te daljnji napredak u karijeri?
Ako je tvoj odgovor DA, ovim te putem želimo pozvati da nam se pridružiš na sedmom izdanju međunarodne konferencije za mlade - LEAP Summit koja će se ove godine održati u Zagrebu 12. i 13. svibnja u Branimir Mingle mallu, CineStar Zagreb.
LEAP Summit će ove godine okupiti više od 2000 sudionika te svjetski poznate predavače iz različitih industrija i kompanija koji će svoje znanje podijeliti na 3 pozornice!
Fokus konferencije je na multidisciplinarnom pristupu temama vezanim uz poduzetništvo, inovacije, digitalne tehnologije, održivi razvoj i EU Green Deal te startupe i razvoj karijere. Sve sudionike očekuje bogati neformalni program koji će im pružiti priliku za networking, pokretanje i/ili širenje poslovanja te informiranje o novim poslovnim prilika!

Unisport ST kros liga

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Sukladno planu i programu rada, Splitski sveučilišni sportski savez organizira Unisport ST kros ligu. Liga započinje 21.04.2022., a sastojat će se od 4 utrke. 
Prijave se vrše putem Unisport akreditacijskog sustava, a natjecatelji se mogu prijaviti do srijede 20.04.2022. godine.
Propozicije Kros liga
Raspis Unisport kros
U sklopu organizacije Unisport ST kros lige, organizirane su i pripreme za ligu. Svi zainteresirani za odrađivanje priprema s našim trenerima, pridruživanjem Facebook grupi dobit će sve informacije o početku i trajanju priprema. https://www.facebook.com/groups/849864789149155/?ref=share 
                                                                                                      Splitski sveučilišni sportski savez