Nauči dizajnirati uz besplatne online radionice

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

U sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online tijekom svibnja i lipnja održat će se besplatne online radionice dizajna koje će provoditi udruga queerANarchive u sklopu programa aktivnosti DIYaj dan.
Pozivamo sve mlađe od 25 godina da se prijave na ciklus radionica pod vodstvom renomirane dizajnerice koja će ih upoznati s temeljnim teorijskim postavkama dizajna plakata te kroz mentorsko vodstvo pomoći im u osmišljavanju vlastitog prijedloga plakata za Splitski pride. Uz navedeno, upoznati će se s specifičnim procesom izrade plakata u tehnici sitotiska. Program aktivnosti završava javnim natječajem na kojem će biti odabran najbolji prijedlog plakata za ovogodišnji Splitski pride. Osim toga, nakon završenog programa sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju koja im može pomoći u daljnjem razvijanju profesionalne karijere.
Radionice su otvorene svima bez obzira na prethodno iskustvo. S obzirom na interaktivan karakter broj sudionika je ograničen, te je potrebna prijava putem online obrasca na web stranici www.pdm.hr ili Facebook grupi Dan po dan – mladi u kulturi online.
Prva radionica kreće 18. svibnja u 17 sati, a vodi je dizajnerica Ena Jurov. Predviđeno trajanje radionice je 2 sata. Prijave se zaprimaju zaključno s datumom 16. svibnja. Radionice će se odvijati putem Zoom aplikacije, a link za sudjelovanje prijavljeni sudionici dobit će nakon prijave na radionicu.
Detaljan program i raspored radionica možete pročitati u članku.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.